Twee onder-1-kap Bussum

Door mijn opdrachtgevers werd ik gevraagd mee te denken over een gehele restyle van hun benedenverdieping en slaapkamer. 2 huishoudens moeten samengevoegd worden in 1 woning met de 2 tiener kinderen. 2 stijlen dus die samengevoegd moeten worden tot een passend geheel.h

Ik heb een kleurenplan gemaakt voor de gehele benedenverdieping en de slaapkamer, nieuwe meubilair voorgesteld en meegedacht over verlichting, raambekleding en indeling van alle ruimtes.

Uitgangspunt was een zeer karakteristieke kleur creme om het houtwerk in de gehele woning. Wens van een van mijn opdrachtgevers was om dit wit te maken maar door de enorm arbeidsintensieve klus en de perfecte staat van het verfwerk hebben we er toch voor gekozen de kleur voor nu te laten zitten. Wel heb ik middels gebruik van een andere kleur op de muur meegedacht om het houtwerk minder ‘gelig’ te laten overkomen.

Op de gehele beneden verdieping gaan we werken met Farrow&Ball Cornforth White op de muren. De langste muur in de voorkamer wordt Charleston Gray, een grijs die mooi samengaat met de diepbruine bank die de bewoners willen behouden. Door toevoeging van een recoloured blauw tapijt, blauwe fauteuils en okergele accenten wordt het huis fris, modern en toch warm. In de ‘zijruimte’ van de voorkamer creerde ik een extra zithoekje met inbouwkasten voor de collectie boeken van de bewoners. Ook het karakteristieke bankje dat bij dit huis behoort gaan we herstofferen met dikke stiknaden.

In de achterkamer zetten we het grijs/blauw palet door met een fijne bank van Muuto een eetafel van Muuto in het lichtgrijs en een Pears&Woods behang van Cole&Son naast en boven de en-suite deuren.

Het project gaat nu gefaseerd geimplementeerd worden.

Date

24 oktober 2015

Category

Portfolio